ISTORIJSKA TITULA LEVERKUZENA I DEBAKL BAJERNA! Rojsove suze i gol na oproštaju, ispao Keln (VIDEO/FOTO)
Oproštaj Marka Rojsa, Foto: Eibner-Pressefoto/Fabian Friese / imago sportfotodienst / Profimedia

bundesliga, 34. kolo

ISTORIJSKA TITULA LEVERKUZENA I DEBAKL BAJERNA! Rojsove suze i gol na oproštaju, ispao Keln (VIDEO/FOTO)

Neverovatan kraj prvenstva

Objavljeno: 18:04h

Fudbaleri Bajer Leverkuzena postali su prvi šampion Nemačke koji je osvojio Bundesligu bez poraza sa skrom od 28 pobeda i šest remija.

Za kraj prvenstva savladali su Augsburg sa 2:1 golovima Viktora Bonifejsa i Roberta Andriha, dok se na drugoj strani radovao Mert Komur.

Bajern Minhen na kraju je doživeo debakl i sezonu završava kao treći pošto je u 34. kolu izgubio na gostovanju Hofehajmu, a preskočio ih je Štutgart.

Matis Tel pogodio je u četvrtom, a Alfons Dejvis u šestom minutu, ali je usledio preokret het-trik Andreja Kramarića u 68, 85. i 87. minutu za 4:2!

"Švabe" su na svom terenu slavile 4:0 protiv Borusije Menhengladbah, a Serhu Girasi se upisao dvaput, a sezonu je završio sa 26 golova u takmičenju.

Ajntraht je Frankfurtu sačuvao šesto mesto i Ligu Evrope jer je uspeo da izjednači na 2:2 protiv Lajpciga, iako je gubio 0:2.

U borbi za opstanak Union Berlin poveo je 1:0 protiv Frajburga u 68. minutu, a u tom trenutku je Bohun gubio 3:1 od Verdera u Bremenu.

Ipak, u prestonici gosti dolaze do 1:1 i ovogodišnji učesnik Lige šampiona vratio se na 16. mesto koje vodi u baraž.

Detalj sa utakmice Uniona i Frajburga u Berlinu
Detalj sa utakmice Uniona i Frajburga u Berlinufoto: O.Behrendt / imago sportfotodienst / Profimedia

Union je u nadoknadi dobio drugi penal i opet promašio, ali je na odbitak naleteo Haberet za 2:1 i delirijum na tribinama!

Bohum je poražen 4:1 i i ide u baraž, a Keln je ispao posle pet godina zajedno sa Darmštatom koji je izgubio u Dortmundu protiv Borusije - 0:4.

Marko Rojs se oprostio sa kapitenskom trakom i golom iz slobodnog udarca, a izašao je u 80. minutu i saigrači su mu priredili špalir uz aplauz Žutog zida.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.